США засудили теракт в Стамбулі та запевнили Туреччину в підтримці

США засудили теракт в Стамбулі та запевнили Туреччину в підтримці

Укрінформ
Вашингтон рішуче засудив кривавий теракт, що стався на площі Султанахмет в Стамбулі, та підтвердив готовність надалі працювати з Туреччиною для протистояння тероризму.

На цьому наголошується в офіційній заяві Державного департаменту США, поширеній у вівторок, передає власний кореспондент Укрінформу. 

"Сполучені Штати знову підтверджують свою тверду прихильність працювати з Туреччиною, союзником по НАТО й важливим учасником коаліції протистояння ІДІЛ, з метою подолання загальної загрози тероризму", - наголошується в офіційній реакції Вашингтона на інцидент в Стамбулі.

Американська сторона також висловила найглибші співчуття сім'ям загиблих та побажала якнайшвидшого й повного одужання постраждалим від теракту.

Як повідомляв Укрінформ, вранці 12 січня в центрі Стамбула біля мечеті Султанахмет, відомої туристам як Блакитна мечеть, стався вибух, спричинений смертником. В результаті вибуху загинули 11 осіб, ще 15 отримали поранення. Влада Туреччини заявила, що відповідальність за це взяла на себе терористична організація "Ісламська держава".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-