Тарифні протести у Бразилії: поліція застосувала газ і водомети

Тарифні протести у Бразилії: поліція застосувала газ і водомети

Укрінформ
В бразильських містах Сан-Паулу та Ріо-де-Жанейро розпочалися протести. Жителі виступили проти підвищення тарифів на транспорт, в результаті чого відбулися сутички з поліцією.

Про це повідомляє AFP.

"Бразильський ОМОН зіткнувся з протестувальниками в Сан-Паулу і Ріо-де-Жанейро під час гнівних демонстрацій проти підвищення транспортних тарифів", - підтвердили інформацію чиновники та очевидці.

Як зазначається, протест, що розпочався мирною акцією у п'ятницю в Сан-Паулу, залучив близько трьох тисяч осіб. Але ситуація почала загострюватися після того, як деякі молоді демонстранти закидали камінням і підпалили саморобні барикади, зроблені зі сміття і деревини.

Офіцери у відповідь застосували токсичний газ і використали водомети по натовпу.

Але ці заходи не змогли стримати протестувальників від нападу на автобус, газетні кіоски та банк у Сан-Паулу.

За даними уряду, троє поліцейських отримали поранення в ході зіткнень, 17 протестувальників були затримані за хуліганство.

Зазначається, що схожі сцени були і у Ріо-де-Жанейро, а мітинг у місті Белу-Орізонті пройшов мирно.

Відповідно до нових тарифів у Сан-Паулу ціна проїзду в громадському транспорті у суботу зросте з 3,50 реалів до 3,80 реалів ($ 0,87 до $ 0,94).

Нагадаємо, у 2013 році в Бразилії пройшли масові демонстрації також через підвищення тарифів на транспорт і переросли в більш широкі протести проти корупції та вартості підготовки до чемпіонату світу з футболу у 2014 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-