ЄС виділяє мільярд на свої зовнішні кордони

ЄС виділяє мільярд на свої зовнішні кордони

Укрінформ
Європейська Комісія прийняла низку програм прикордонного співробітництва на загальну суму 1 млрд євро, направлених на підтримку соціально-економічного розвитку в регіонах по обидві сторони зовнішніх кордонів ЄС.

Про це у четвер повідомила прес-служба Єврокомісії.

"Прикордонне співробітництво відіграє ключову роль у запобіганні створенню нових розділових ліній. Це нове фінансування сприятиме більш комплексному і сталому регіональному розвитку прикордонних регіонів і призведе до більш гармонійної територіальної співпраці на зовнішніх кордонах ЄС", - сказав комісар з європейської політики сусідства та переговорів про розширення Йоганнес Ган.

У ЄС розраховують, що проект транскордонної співпраці допоможе зменшити різницю у якості життя і сприятиме вирішенню стандартних викликів, які виникають вздовж кордонів.

Для кожної із анонсованих програм, країни-учасниці обирали із переліку до чотирьох пріоритетних напрямків розвитку кожна. Зокрема, згідно з повідомленням прес-служби Єврокомісії, у переліку пріоритетів розвитку зазначені наступні напрямки: розвиток малого та середнього бізнесу, культура, довкілля і зміна клімату, боротьба із бідністю, освіта і дослідження, енергетика, доступність, прикордонне управління.

Новий пакет буде фінансувати проекти в 27 країнах - це Вірменія, Грузія, Молдова, Україна та Росія; Єгипет, Ізраїль, Йорданія, Ліван, Палестина, Туніс; члени ЄС (Болгарія, Кіпр, Естонія, Фінляндія, Франція, Греція, Італія, Латвія, Литва, Мальта, Польща, Португалія, Румунія, Швеція), а також Норвегія і Туреччина.

Кошти на програму виділятимуться з Європейського фонду регіонального розвитку і Європейського інструменту сусідства (ENI).

Угоди про фінансування з країнами-партнерами будуть укладені до кінця цього року або на початку 2017-го року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-