Південна Корея і США домовилися співпрацювати щодо санкцій проти КНДР

Південна Корея і США домовилися співпрацювати щодо санкцій проти КНДР

Укрінформ
Президенти Південної Кореї і США під час 20-хвилинної телефонної розмови погодилися, що Північна Корея має заплатити відповідну ціну за порушення резолюцій Ради Безпеки ООН.

Про це пише Эспресcо.TV з посиланням на прес-службу південнокорейського лідера.

Президенти домовилися співпрацювати з метою запровадження додаткових санкцій щодо КНДР у зв'язку з проведеним цією країною 6 січня ядерним випробуванням.

"Пак Кин Хе і Барак Обама в ході 20-хвилинної телефонної розмови погодилися, що Північна Корея має заплатити відповідну ціну за порушення резолюцій Ради Безпеки ООН", - йдеться у повідомленні.

Крім того, президент США пообіцяв вжити всіх необхідних заходів для забезпечення безпеки Південної Кореї", а Пак Кин Хе подякувала йому за це.

У поширеному за підсумками розмови повідомленні Білого дому також зазначається, що два лідери домовилися "виступити єдиним фронтом для того, щоб підготувати адекватну відповідь міжнародної спільноти на провокації КНДР".

Пак Кин Хе і Барак Обама "засудили проведені Північною Кореєю випробування і погодилися, що її дії порушують міжнародне законодавство, включаючи кілька резолюцій РБ ООН".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-