Анкара висунула Росії нові звинувачення

Анкара висунула Росії нові звинувачення

Укрінформ
Турецька влада висунула звинувачення Росії в порушенні міжнародних авіаційних норм.

Про це повідомляє Delfi

"Міністр транспорту Туреччини Біналі Йилдирим звинуватив Росію в порушенні міжнародних авіаційних норм і назвав свавіллям ситуацію з візами для членів екіпажів авіакомпаній республіки", - йдеться в повідомленні.

Як наголошується, відповідну заяву він зробив у середу, 6 січня, на прес-конференції в Анкарі.

Напередодні перевізник Pegasus Airlines оголосив про те, що до 13 січня припиняє польоти до Росії через відсутність в'їзних віз для екіпажів. Услід за ним аналогічні кроки анонсувала ще одна приватна турецька авіакомпанія Onur Air, вона припинить польоти до 14 січня.

Представник державної Turkish Airlines заявив, що авіакомпанія отримала візи для екіпажів і не міняє графік польотів до Росії.

Нагадаємо, Москва припинила з 1 січня безвізовий режим для громадян республіки. Про цей крок було вирішено після того, як турецькі ВПС 24 листопада збили російський бомбардувальник Су-24, що брав участь у операції по боротьбі з ісламістами в Сирії.

Сам інцидент, а також відсутність вибачень Анкари стали причиною серйозного розладу в російсько-турецьких відносинах. 28 листопада президент Володимир Путін підписав указ про застосування спеціальних економічних заходів відносно Туреччини. Зокрема, була введена заборона на чартерні повітряні перевезення між Росією і Туреччиною. Був також заборонений або обмежений ввезення на територію РФ окремих видів товарів, країною походження яких є Турецька Республіка. З 1 січня 2016 року російських працедавців обмежили в праві наймати турецьких громадян.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-