Канада передасть Україні ще чотири авто швидкої допомоги

Канада передасть Україні ще чотири авто швидкої допомоги

Укрінформ
Уряд канадської провінції Манітоба передасть Україні три машини швидкої медичної допомоги.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це повідомив прем’єр-міністр Манітоби Грег Селінгер.

«Жителі Манітоби мають особливі зв’язки із українцями і ми стоїмо разом з ними в час потреби протягом цієї кризи. Передача «швидких» - це практичний спосіб, як канадці, зокрема, українська канадська громада може допомогти», - сказав Селінгер.

Він додав, що відділення Конгресу українців Канади у Манітобі виділило кошти на четвертий автомобіль.

«Українська громада Канади у Манітобі вдячна уряду провінції за цю пожертву важливого медичного обладнання. Вже незабаром ці авто в Україні транспортуватимуть поранених військових та цивільних із зони конфлікту для надання їм допомоги», - зазначила президент відділу Конгресу українців Канади у Манітобі Оксана Бондарчук.

В уряді додали, що вік пожертвуваних медичні авто не перевищує восьми років, окрім того Манітоба вкладе приблизно 40 тис дол. у ремонт автомобілів, аби гарантувати їх надійність під час роботи в Україні.

За словами менеджера проекту «Швидкі для України» Джона Голика, забезпечення медичним автотранспортом є лише першою частиною значно ширшого гуманітарного проекту. «У той час, як перша фаза проекту зосереджувалася на наданні допомоги численним жертвам конфлікту на сході, друга частина розширить фокус програми, адже багато людей внаслідок конфлікту взагалі були позбавлені доступу до базової медичної допомоги», - наголосив Голик.

Зазначимо, що канадські провінції Саскачеван та Альберта раніше вже передали Україні швидкі медичні допомоги. Загалом вони вже здійснили більше 100 виїздів за пораненими.

«Між Манітобою та Україною існує багато тісних зв’язків і я радий змозі допомогти людям, які проживають у зоні конфлікту», - підсумував прем’єр-міністр Манітоби.

Нагадаємо: провінція Манітоба має найбільший відсоток українського населення серед усіх регіонів Канади. У провінції проживає близько 200 тис. нащадків вихідців із України, що становить 15% всього населення провінції. Більшість українців перебралося до цієї провінції ще у кінці ХІХ- поч. ХХ ст. Саме у столиці Манітоби, місті Вінніпег, виникли більшість українських організацій, зокрема Конгрес українців Канади, тут же знаходиться і штаб-квартира фундації ім. Тараса Шевченка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-