Миротворців ООН звинувачують у сексуальних злочинах

Миротворців ООН звинувачують у сексуальних злочинах

Укрінформ
Миротворча місія ООН у Центральноафриканській республіці проводить внутрішнє розслідування щодо обвинувачень у сексуальних злочинах стосовно неповнолітніх.

Про це інформує Reuters.

«Ми розслідуємо нові обвинувачення щодо сексуальної експлуатації, насильства та інших злочинів миротворцями ООН та представниками міжнародних сил у Бангі», - йдеться у заяві миротворчої місії ООН в ЦАР, що має назву MINUSCA.

Reuters нагадує, що минулого місяця було опубліковано незалежний звіт, у якому ООН та її агентства обвинуватили у неналежному розслідуванні сексуальних зловживань міжнародних миротворців у ЦАР у 2013 та 2014 роках.

Водночас, у місії ООН в ЦАР повідомили, що у офісі Дитячого фонду ООН у Бангі відбулося чотири зустрічі із чотирма дітьми, що були вірогідними жертвами сексуального насилля. Втім, скільки миротворців учинили злочини, або які країни вони представляють поки невідомо.

«Місія продовжує розслідувати кожну підозру у злочині. Нині ми розшукуємо факти та докази», - йдеться у повідомленні MINUSCA.

Reuters додає, що у незалежному звіті минулого місяця різкій було піддано критиці підхід ООН до розслідування вірогідних зловживань миротворців у ЦАР. У звіті зазначалося, що три старші представники ООН зловжили владою, не застосувавши санкцій проти членів міжнародних підрозділів із Екваторіальної Гвінеї, Франції та Чаду.

Нагадаємо: Франція вторглася у свою колишню колонію, ЦАР, більше двох років тому з метою припинення кровопролиття між бойовиками-християнами та мусульманськими повстанцями, що захопили владу. Минулого року Париж почав виведення своїх військовослужбовців, яких загалом в країні перебуває 2 тис., передавши завдання щодо забезпечення миру ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-