Афганські військові знищили нападників на індійське консульство

Афганські військові знищили нападників на індійське консульство

Укрінформ
Внаслідок 24-годинної облоги, афганські спецпризначенці вбили бойовиків, які після невдалого нападу на індійське консульство у місті Мазар-і-Шаріф, забарикадувалися у будівлі поруч.

Про це інформує Reuters.

За словами Абдула Разака Кадері, заступника керівника поліції афганської провінції Балх, солдати вбили трьох бойовиків.

Він додав, що наразі триває розслідування, яке ставить за мету встановити особи нападників.

«Восьмеро членів афганських сил безпеки були поранені під час перестрілки одразу після нападу на консульство. Посол Індії повідомив, що усі працівники консульства перебувають у безпеці», - пише Reuters.

Агентство нагадує, що атака на дипломатичне представництво почалася ще у неділю ввечері, коли троє озброєних вогнепальною зброєю нападників безуспішно спробували пробратися до консульства, користуючись тим, що багато людей у цей час дивилося фінальний футбольний поєдинок між Афганістаном та Індією.

Після напружених перестрілок, сили безпеки припинили операцію і поновили її вже зранку, використавши проти злочинців важкі кулемети та гранатомети.

«Уся територія закрита, ми обережно просуваємося та докладаємо усіх зусиль для захисту місцевих мешканців. Нападники будуть знищені», - написав на своїй сторінці у Фейсбук губернатор провінції Атта Мухамед Нор.

Він звинуватив у нападі «ворогів миру та стабільності», втім поки ніхто офіційно не взяв на себе відповідальність.

Reuters додає, що спроба захоплення консульства збіглася у часі із нападом на індійську військо-повітряну базу поблизу кордону з Пакистаном.

Нагадаємо: минулого місяця прем’єр-міністр Індії відвідав впродовж одного дня Афганістан та Пакистан у намаганні продемонструвати прагнення до миру та стабільності у регіоні.

«Тим не менш, недільний напад на консульство та атака на повітряну базу дають змогу побачити, наскільки складним буде цей процес», - підсумовує Reuters.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-