Туреччина готує позов проти Росії

Туреччина готує позов проти Росії

Укрінформ
Туреччина готується відстоювати права турецьких підприємців в міжнародних судах та подати скаргу на останні економічні санкції Росії до Світової організації торгівлі та інших міжнародних інституцій.

Про це повідомляє Daily Sabah

«В невеликих містах по всій Росії, на турецькі компанії чиниться тиск, щоб вони передали свої акції російським партнерам… Торгівля повинна мати моральну основу. Ці підприємці довіряють російському уряду і вклали в країну», -заявив міністр економіки Туреччини Мустафа Елітас.

За його словами, турецька сторона нині збирає докази, аби захищати права всіх підприємців у міжнародних судах.

«Ми намагаємося бути терплячими, але очікуємо ембарго проти Туреччини», - наголосив міністр.

Він додав, що при відомстві створили спеціальний орган для розгляду скарг турецьких бізнесменів, які працюють з російськими партнерами.

Як відомо, у грудні президент РФ підписав указ, яким ввів заборону або обмеження зовнішньоекономічних операцій по ввезенню на територію Росії окремих видів товарів з Туреччини. Також була обмежена діяльність турецьких організацій в Росії, введено заборону для роботодавців на залучення з 1 січня працівників з числа громадян Туреччини. Окрім того, з 1 січня призупинено дію безвізового режиму з Туреччиною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-