Могеріні застерігає від ескалації в Саудівській Аравії

Могеріні застерігає від ескалації в Саудівській Аравії

Укрінформ
Учасники ситуації, спричиненої стратою в Саудівській Аравії засуджених за тероризм і підбурювання до нього, мають докласти всіх зусиль для її врегулювання та уникнення міжконфесійної ескалації.

Такої думки дійшли в телефонній розмові високий представник ЄС із зовнішніх справ та політики безпеки Федеріка Могеріні та міністр закордонних справ Ірану Мохаммад Джавад Заріф, йдеться в заяві, оприлюдненій 3 січня Європейською зовнішньополітичною службою (ЕВС).

«Вони (Могеріні та Заріф – ред.) погодилися, що всі сторони повинні не шкодувати зусиль, щоб зберігати ситуацію під контролем і уникати ескалації міжконфесійної напруженості. Федеріка Могеріні підкреслила, що на кону стоїть безпека і стабільність цілого регіону, який уже протистоїть значним викликам», - йдеться в заяві.

У документі також зазначається, що «міжнародне співтовариство та основні регіональні гравці активно співпрацюють для підтримки політичного вирішення кризи в Сирії і для об'єднання зусиль проти терористичних груп, і ці зусилля не повинні бути підірвані новою нестабільністю».

Як повідомляв Укрінформ, у суботу МВС Саудівської Аравії оголосило про виконання смертного вироку щодо 47 осіб, засуджених за тероризм і підбурювання до нього. У тому числі був страчений один із лідерів осередку «Аль-Каїда» в Саудівській Аравії Фаріс аз-Захрані і шиїтський проповідник Німр ан-Німр.

Тоді ж увечері натовп мітингувальників зібрався перед посольством Саудівської Аравії в Тегерані і закидав будівлю дипмісії камінням і «коктейлями Молотова», внаслідок чого частина будівлі загорілася.

Частину мітингувальників іранська влада затримала і заарештувала.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-