Бундесвер має припинити допомогу біженцям - міністр

Бундесвер має припинити допомогу біженцям - міністр

Укрінформ
Міністр оборони Німеччини Урсула фон дер Ляйєн вважає, що її підопічним варто зосередитися на питаннях національної оборони, а не надання допомоги біженцям.

Про це в суботу повідомляє сайт німецької національної радіокомпанії.

“Міністр оборони фон дер Ляйєн хоче припинити надання допомоги біженцям з боку німецьких солдатів влітку”, - йдеться в репортажі.

«Службова допомога в надзвичайній ситуації не повинна ставати постійним завданням Збройних сил», - вважає їх керівниця. Вона переконана, що до літа цього року муніципалітети і федеральні землі створять умови для того, щоб "без поспіху залатати проломи і організувати власну структуру" з підтримки шукачів притулку і зможуть обійтися без допомоги армії. Наразі допомога органам регіональної влади в країні з розміщення, постачання, розподілу і реєстрації біженців надають щодня близько 7 тис. солдатів.

У грудні німецькі ЗМІ розповіли про те, що Урсула фон дер Ляйєн, мати сімох дітей, восени 2014 року прийняла в сім'ю сирійського юнака-біженця, який певний час жив в їх будинку в Ганновері. Пізніше  20-річного юнака влаштували на навчання і потім на роботу, допомогли інтегруватися. "Він збагатив наше життя", - розповіла міністр, сім'я якої підтримує з Сиріном постійний контакт. Всі разом вони відсвяткували Різдво.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-