Канада не змогла виконати свої обіцянки щодо біженців

Канада не змогла виконати свої обіцянки щодо біженців

Укрінформ
Канадський уряд вимагає більше часу, щоб виконати свою обіцянку щодо прийому 10 тис. сирійських біженців, прийняти яких планували до кінця 2015 року.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це на прес-конференції сказав міністр імміграції, громадянства та біженців Канади Джон Маккалум.

За його словами, для досягнення цієї амбітної мети потрібно ще два додаткові тижні.

Міністр наголосив, що до цього часу уряд відібрав 25 тис. потенційних біженців до Канади і повністю затвердив 10 тис. заяв на притулок, тож до кінця лютого до Канади прибудуть 25 тис. сирійських біженців, як це й було обіцяно.

«Єдиною невідповідністю є двотижнева затримка прибуття перших 10 тис. чоловік на наші береги. Канадцям слід для себе вирішити, чи є ці два тижні вкрай важливими, чи нам слід натомість зосередитися на облаштуванні нових канадців», - сказав Маккалум.

Він наголосив, що Канада доклала неймовірних зусиль, аби успішно здійснити «історичний» гуманітарний акт.

"Ми змогли доправити до країни 6 тис. сирійських біженців протягом всього лиш кількох тижнів, що робить нас світовими лідерами", - зазначив міністр.

Маккалум пояснив, що причиною затримки стало небажання деяких сирійців покидати домівки у визначені Канадою терміни та складність запуску масивної державної програми.

Втім, раніше уряд уже виправдовував своє невиконання обіцянок поганою погодою, складнощами із отриманням виїзних віз та повільними медичними перевірками.

Нагадаємо:під час передвиборчої кампанії чинний прем’єр-міністр Канади та лідер Ліберальної партії Джастін Трюдо обіцяв до кінця 2015-ого року прийняти в країні 25 тис. біженців із Сирії.

Втім, за кілька тижнів після формування ним нового уряду, виконання цієї обіцянки довелося відстрочити аж до березня 2016-ого. Міністр Маккалум тоді пообіцяв прийняти в країні 10 тис. біженців уже цього року і ще 15 тис. – наступного. Втім, і ці плани були відкладені.

Станом на останній день грудня, до Канади за державною програмою прибуло трохи більше 6 тис. біженців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-