Коаліція завдала майже три десятки ударів по ІДІЛ за добу - Пентагон

Коаліція завдала майже три десятки ударів по ІДІЛ за добу - Пентагон

Укрінформ
Багатонаціональна військова коаліція на чолі зі США, яка діє в Іраку і Сирії в межах операції "Непохитна рішучість" ("Inherent Resolve") з метою знищення осередків ІДІЛ, за останню добу нанесла 28 ударів по позиціях терористів.

Про це повідомив у середу Пентагон із посиланням на зведення, які надходять зі штабу Коаліції, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"У Сирії було нанесено чотири удари з використанням штурмовиків, бомбардувальників і безпілотних літальних апаратів", - зазначається в документі.

Операції проводилися поблизу чотирьох населених пунктів – Аль Хасаке, Алеппо, Айн Іса, Дайр Ез Заур. При цьому повідомляється про ураження двох тактичних одиниць, двох автомобілів, однієї одиниці інженерної техніки та нафтоперекачувальної станції.

"У Іраку, за узгодженням та за підтримки іракського уряду, було нанесено 24 удари з використанням багатоцільових винищувачів, бомбардувальників та БПЛА", - зазначили в Пентагоні.

У оборонному відомстві США уточнили, що йдеться про осередки терористів поблизу міст Фаллуджа, Кісік, Мосул, Рамаді, Синджар, Султан Абдалла, Албу Хаят і Хіт. Внаслідок ударів були зруйновані фортифікаційні споруди угруповань ІДІЛ, бункери, тунелі, уражені десятки підрозділів тактичного рівня, кілька десятків вогневих позицій, ракетно-пускові установки, будівлі.

Участь у бойових операціях в Іраку і Сирії беруть США та 12 країн Багатонаціональної коаліції. Серед них - Австралія, Бахрейн, Бельгія, Велика Британія, Данія, Йорданія, Канада, Нідерланди, ОАЕ, Саудівська Аравія, Туреччина, Франція.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-