Єврокомісар Еттінгер допускає розпад ЄС

Єврокомісар Еттінгер допускає розпад ЄС

Укрінформ
Єврокомісар з питань цифрової економіки й інформаційного суспільства Гюнтер Еттінгер вважає реальною загрозу розпаду Євросоюзу.

Про це він заявив німецькому таблоїду Bild.

«Мене це непокоїть. Я бачу серйозну загрозу того, що ЄС може розвалитися», - заявив політик.

Своє занепокоєння він пояснює тим, що до влади у ряді європейських країн прийшли «нестабільні або популістські уряди». При цьому Еттінгер закликав Єврокомісію і всі країни-члени зробити все можливе, щоб утримати співдружність.

Єврокомісар також висловився за розширення ЄС, зазначивши, що «для нас не було б мінусом, якби протягом найближчого десятиліття або більше прийшли нові члени». Зокрема, він згадав західно-балканські держави. «Ми не повинні заморожувати переговори із західно-балканськими країнами», - заявив він, уточнивши, проте, що країни-претенденти мають чітко виконати всі умови. Прийом у співдружність раніше ряду східноєвропейських країн він назвав «правильним шляхом», а адаптацію їх - швидкою. Він наголосив, що без членства в ЄС багато країн «були б сьогодні в такому ж невизначеному стані, як Україна або Грузія».

Говорив Еттінгер і про європерспективи Туреччини, зазначивши, що це може статися «не в це десятиліття і, можливо, навіть не в наступне». За ці роки Анкара має показати Брюсселю, «чи готова вона поділяти європейські цінності і правила».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-