Армія вступила в бій із Боко Харам: є загиблі

Армія вступила в бій із Боко Харам: є загиблі

Укрінформ
Кілька людей загинули в результаті сутички армії Нігерії із бойовиками Боко Харам поблизу столиці штату Борно.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на джерела у армії та свідчення очевидців.

За словами свідків трагедії, сутичка розпочалася після того, як військові зупинили на околиці міста Маідугурі, столиці штату Борно, групу людей, яких підозрювали у зв’язках із Боко Харам

«Ми щойно вийшли із мечеті після вечірньої молитви, коли розпочалися постріли. Після цього раптово пролунав вибух», - розповів Reuters місцевий мешканець Нене Хасан.

Він додав, що чотири людини загинули і ще п’ятеро отримали поранення, втім не уточнив, про жертв з якого боку протистояння йдеться.

Інший місцевий мешканець Альхажі Джидарі повідомив, що внаслідок збройного протистояння у розташованому на околиці Маідугурі селі Альдаварі розпочалася пожежа.

Агентство нагадує, що саме у штаті Борно зародився нігерійський терористичний рух Боко Харам, члени якого прагнуть утворити ісламську державу на північному сході найбільш населеної держави Африки. Після того, як армії цього року вдалося відбити у Боко Харам більшість захопленої бойовиками території, ісламісти змінили тактику і почали нападати на легкі цілі: ринки, автобусні зупинки та релігійні місця, переважно здійснюючи теракти у штаті Борно. Своїми діями вони вбили тисячі нігерійців та змусили покинути домівки ще близько двох мільйонів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-