Земан в центрі міжнародного скандалу: Греція відкликала посла з Праги

Земан в центрі міжнародного скандалу: Греція відкликала посла з Праги

Укрінформ
Греція 22 грудня відкликала з Праги свого посла Панайотіса Сарріса для консультацій.

Як повідомила співробітниця посольства Греції у Чехії Ева Жіжкова, це є реакцією на висловлювання чеського президента Мілоша Земана, пише «Радіо Свобода».

«Він був викликаний для консультацій, що для греків є terminus technikus, це є певна форма протесту», - зазначила Жіжкова.

Мова йде про висловлювання Мілоша Земана в інтерв’ю словацькому агентству TASR, де президент Чехії заявив, Прага мала б долучитись до єврозони, але тільки після того, як її покине Греція.

«Я був дуже розчарований наслідками переговорів, які майже прямували до так званого Grexitu, але врешті закінчились тим, що Греція залишилась в єврозоні», - заявив Земан.

Чеський президент при цьому висловив побоювання, що за таких умов чеські платники податків будуть змушений «сплачувати грецькі борги».

Після цього грецьке міністерство закордонних справ Греції опублікувало свій коментар щодо висловлювань президента Чехії. У ньому, зокрема, зазначається, що «Чеська Республіка є членом Європейського союзу також і завдяки Греції».

Так і «не дочекавшись, що Чехія візьме назад образливі висловлювання Мілоша Земана», Греція відкликала свого посла з Праги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-