У Британії вимагають визнати злочини ІДІЛ геноцидом

У Британії вимагають визнати злочини ІДІЛ геноцидом

Укрінформ
Група британських депутатів вимагає від ООН визнати геноцидом безчинства бойовиків екстремістського угруповання "Ісламська держава" у Сирії та Іраку.

Про це повідомляє Бі-бі-сі.

«У листі до прем'єра 60 британських парламентаріїв вимагають, щоб убивство меншин «Ісламською державою» визнали геноцидом», - йдеться у повідомленні.

Вони закликали Девіда Кемерона використати свій політичний вплив, щоб досягти угоди з ООН щодо визнання геноцидом убивств і тортур християн і представників інших релігійних меншин у Сирії та Іраку з боку ІД.

«Це не просто питання семантики. Існують дві основні переваги в тому, що ООН визнає геноцидом злочини», - зазначається у листі, який парламентарії направили британському прем'єру.

Як зазначається, першою перевагою визнання геноциду є те, що в майбутньому організатори терактів будуть притягнуті до відповідальності міжнародним співтовариством і покарані за свої дії.

"По-друге, це заохотило б 127 країн підписати Конвенцію про нагальну необхідність вжити необхідних заходів для "запобігання і покарання" осіб, винних у цих злодіяннях", - зазначається у листі.

У цьому контексті політики нагадують про вбивства бойовиками ІД релігійних лідерів, масові вбивства, катування, викрадення заради викупу або сексуального рабства, систематичне насильство над християнськими дівчатами та жінками, а також над представницями інших релігій. Також вони вказують на випадки крадіжок землі і майна християнських церков і примусове навернення в іслам. Крім християн від насильства з боку ІД страждають переважно єзиди - це невелика спільнота етнічних курдів, які сповідують єзидизм.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-