ООН: у 2015 році кількість біженців перевищить 60 мільйонів

ООН: у 2015 році кількість біженців перевищить 60 мільйонів

Укрінформ
Число біженців і внутрішньо переміщених осіб у світі збільшилася за перші 6 місяців 2015 року на 5 млн чоловік, а до кінця року їхня кількість може перевищити 60 млн.

Про це повідомляє Reuters, посилаючись на доповідь Управління верховного комісара у справах біженців (УВКБ) ООН, представлений у п'ятницю, 18 грудня, в Женеві.

"2015 рік на шляху до того, щоб вперше перевищити показник в 60 мільйонів вимушених переселень по всьому світу - один із 122 людей сьогодні є тим, кого змусили покинути свій будинок", - йдеться у доповіді.

За підсумками 2014 року кількість біженців, за даними ООН, становила 59,5 млн осіб.

Найбільшим у світі "генератором" вимушеного переміщення людей автори доповіді називають війну в Сирії. За півроку кількість сирійських біженців зросла на 300 тисяч чоловік, перевищивши 4,2 млн.

У доповіді уточнюється, що половину загального числа 839 тисяч біженців у першому півріччі 2015 склали громадяни Сирії і сходу України.

Читайте також: Екстремісти хочуть дискредитувати біженців - німецька контррозвідка

У нинішньому році великим каталізатором для вимушеної втечі стали насильство в Афганістані, Сомалі та Південному Судані, так само як і військові дії у Бурунді, Центральноафриканській Республіці, Демократичній Республіці Конго та Іраку.

Повідомляється також, що прогнози ООН щодо повернення біженців у рідні країни непідбадьорливі: "Якщо ви вирішили стати біженцем сьогодні, ваші шанси повернутися додому нижче, ніж коли-небудь за останні 30 років".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-