Польща засудила Люксембург за втручання у свої внутрішні справи

Польща засудила Люксембург за втручання у свої внутрішні справи

Укрінформ
Глава МЗС Польщі Вітольд Ващиковський засудив слова колеги з Люксембурга Жана Ассельборна про те, що ЄС повинен втрутитися у внутрішні справи РП, якщо “нинішній польський уряд хотітиме здобути вплив на систему правосуддя і ЗМІ”.

Про це йдеться в оприлюдненій заяві польського зовнішньополітичного відомства, інформує кореспондент Укрінформу.

“Хочу насамперед підкреслити, що вважаю неприпустимими спроби втручання в діяльність демократичного обраного у ході вільних виборів уряду РП”,- заявив Ващиковський.

Він наголосив, що нещодавно обрана польська влада постала перед складним завданням реформування багатьох сфер життя Польщі, зокрема і системи правосуддя.

Міністр підкреслив, що важливим завданням у цій сфері є виправлення ситуації з “політизацією” системи правосуддя, до чого призвела попередня влада в Конституційному суді Польщі.

“Крім того, хочу звернути увагу, що саме демократично обраний уряд “Права і Справедливості” прямує до відновлення свободи ЗМІ, які були присвоєні попереднім провладним угрупованням. Тому, саме ми захищаємо свободу слова, яка до цього часу була серйозно обмежена”,- підкреслив Ващиковський, наголосивши, що слова Ассельборна “виходять за межі поваги до суверенітету держав в ЄС”.

Нагадаємо: в інтерв’ю німецькому телеканалу ZDF глава МЗС Люксембурзького головування в ЄС Ассельборн зазначив: “якщо нинішній уряд Польщі хоче здобути вплив на систему правосуддя, на свободу ЗМІ, то це дуже погано, а ЄС не лише має право, але й обов’язок втрутитися з метою призупинити цю тенденцію”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-