Каталонія не здається:

Каталонія не здається: "Забракували" референдум? Буде ще один

Укрінформ
Каталонський уряд хоче провести референдум щодо відокремлення, незважаючи на рішення конституційного суду Іспанії анулювати резолюцію про незалежність Каталонії.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на заяву голови уряду Каталонії Артура Маса.

"Юридично зрозуміло, що дозвіл каталонського парламенту в даний час анульовано. Але політично - це не так, оскільки волю парламенту не можна анулювати, воля парламенту відображає волю та ідеї значної частини населення Каталонії", - наголосив Мас.

Мас також додав, що хоче провести ще один референдум щодо відокремлення Каталонії.

Восени 2014 року влада Каталонії планувала провести референдум про майбутнє автономної області. Однак уряд Іспанії оскаржив це рішення в конституційному суді, який розпорядився призупинити підготовку до референдуму.

Замість референдуму було проведено опитування, що не має юридичної сили, переважна більшість учасників якого висловилася за незалежність.

Як повідомлялося, 9 листопада парламент Каталонії схвалив резолюцію про незалежність від Іспанії, згідно з якою планувалося створити каталонську державу у формі республіки протягом 18 місяців.

Нагадаємо, 11 листопада уряд Іспанії, що виступає категорично проти незалежності Каталонії, оскаржив резолюцію про автономію в конституційному суді, що автоматично потягло за собою припинення дії документа, а згодом визнав незаконним розпочатий парламентом Каталонії процес оголошення незалежності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-