Аль Каїда захопила два міста в Ємені

Аль Каїда захопила два міста в Ємені

Укрінформ
Аль Каїда повернула собі контроль над єменськими містами Джаар і Зінджібар, скориставшись моментом слабкості місцевої хуситської влади.

Про це повідомляє Reuters.

«Захоплення міст вказує на те, як Аль Каїда використала свою перевагу в умовах колапсу центральної влади в Ємені, де коаліція на чолі з Саудівською Аравією протягом восьми місяців воювала із повстанцями-хуситами», - резюмує Reuters.

Зазначається, що хусити протягом останніх років утримували під своїм контролем столицю країни Сану і значну територію країни.

«Сили (місцевого ополчення – ред.) намагалися протистояти атакам і повідомляли місцеву владу про плани Аль Каїди», - прокоментував агентству керівник військового підрозділу місцевого ополчення в провінції Аб'ян від Народного комітету Ємену Абдулатіф аль-Саїд.

Агентство повідомляє, посилаючись на коментарі місцевих жителів, що бойовики Аль Каїди здійснили несподівану атаку на міста в районі Аб'ян, а після отримання контролю над містом встановили контрольно-пропускні пункти по периметру.

У загальній кількості в захоплених містах Джаар і Зінджібар проживає близько 50 тис. людей. Раніше міста вже перебували під контролем бойовиків Аль Каїди в 2011 р., коли ті оголосили їх Ісламськими еміратами.

Зазначається, що останнім часом до єменського міста Аден прибули кілька сотень військових з Судану, які мали брати участь в операціях антихуситської коаліції, очолюваної Саудівською Аравією (СА).

Нагадаємо, атаки коаліції на чолі із СА розпочалися в березні поточного року авіаударами по шиїтських повстанцях.

Фото: aljazeera

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-