Самими бомбами ІДІЛ не подолати – міністр оборони Канади

Самими бомбами ІДІЛ не подолати – міністр оборони Канади

Укрінформ
Без належного тренування місцевих сил міжнародна коаліція по боротьбі з ІДІЛ ніколи не досягне своєї мети.

Таку думку під час прес-конфереції висловив міністр оборони Канади Харжит Сежан, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«І я особисто, і уряд загалом відчуваємо потребу зосередитися на тренуванні. Якщо ми не виконаємо цього належним чином, бомби нічого не змінять», - сказав Сежан.

Водночас, він наголосив, що Канада залишається надійним партнером у боротьбі з ІДІЛ та відзначив, що ресурси для здійснення авіаударів виділяють інші члени міжнародної коаліції. «Зважаючи на складність та трагічність цих подій, рішення грунтується не на одному засобі, а на загальних зусиллях коаліції із залученням усіх наявних інструментів. Ми протистоятимемо ІДІЛу як частина команди», - пояснив міністр оборони Канади.

Він наголосив на необхідності пошуку способів випередження дій терористів та дочасного виявлення загроз «для боротьби з ними у зародку». «Саме так ми плануємо в подальшому просуватися вперед, і Канаді це добре вдається», - підсумував Сежан.

Нагадаємо, що прем’єр-міністр Канади пообіцяв збільшити кількість наземних інструкторів для навчання місцевих сил, що протистоять ІДІЛ. Наразі в Іраку служать 69 канадських тренерів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-