Олланд спробує переконати Путіна приєднатися до коаліції – джерело

Олланд спробує переконати Путіна приєднатися до коаліції – джерело

Ексклюзив
Укрінформ
Президент Франції Франсуа Олланд, який по обіді вилітає з робочим візитом до Росії для зустрічі з президентом Володимиром Путіним, спробує переконати його приєднатися до міжнародної коаліції для боротьби з «Ісламською державою».

Про це власному кореспонденту Укрінформу повідомило джерело в дипломатичних колах Франції.

«Французький президент націлений на створення широкої міжнародної коаліції для боротьби з терористичним угрупуванням «Ісламська держава», яка відповідальна за теракти у Парижі та інших містах світу», - зазначив співрозмовник.

За його словами, у Єлисейському палаці (адміністрація президента) та МЗС Франції дійшли думки, що співпраця з Путіним необхідна, але «не в конкретних умовах».

«Французька сторона наполягатиме на припиненні авіаударів по цивільних, зосередженні військових зусиль на боротьбі саме з терористичним угрупованням «Ісламська держава» та політичному переході, який у кінцевому рахунку повинен відсторонити Башара Асада від влади», - зазначив співрозмовник.

На його думку, встановлення домовленості навіть в одній із перерахованих умов, французька дипломатія вважатиме успіхом. У МЗС Франції прагматично ставляться до можливих спільних із РФ дій у Сирії під єдиним командуванням. «Ми віддаємо собі належне, що це неможливо, разом із тим, прагнемо встановити максимально можливу координацію зусиль у Сирії», - підкреслив співрозмовник.

Порядок денний роботи французького лідера, оприлюднений Єлисейським палацом, передбачає сьогодні ранкову зустріч з прем’єр-міністром Італії Маттео Ренці. Після чого Олланд відкриє 4-й саміт Франція-Океанія і вирушить до Москви. Повернення президента Франції до Парижа очікується увечері.

«У п’ятницю Франсуа Олланд об 11:30 (за Києвом) візьме участь у Національному дні пам'яті жертв терактів 13 листопада, а по обіді вирушить на саміт Співдружності до Мальти», - повідомили у Єлисейському палаці.

Напередодні посол РФ у Франції Олександр Орлов в інтерв’ю французьким ЗМІ повідомив, що Москва, попри збитий Туреччиною бомбардувальник Су-24,  готова координувати авіаудари по ІД.

Фото: ТАСС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-