Пожежа в Бухаресті: прем'єр вимагає звільнити керівництво

Пожежа в Бухаресті: прем'єр вимагає звільнити керівництво "надзвичайників"

Укрінформ
Прем'єр-міністр Румунії Дачиан Чолош вимагає звільнити керівників Бухарестського відділення Інспекторату з надзвичайних ситуацій за виявлену халатність при перевірці нічного клубу в Бухаресті, де сталася пожежа, у результаті якої 60 осіб загинули.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

«Хочу бути упевненим у тому, що керівники Інспекторату з надзвичайних ситуацій будуть звільнені з позбавленням їх права взагалі працювати в цій системі», - заявив прем'єр на засіданні уряду.

Як стало відомо, ще у вересні цього року, за місяць до трагічного інциденту, керівництво Бухарестської філії Інспекторату з надзвичайних ситуацій формально поставилося до перевірки клубу, який мав намір провести великий розважальний захід.

Раніше керівники Інспекторату були тимчасово усунені від посад до завершення слідства у справі про пожежу.

Нагадаємо, в ніч на 31 жовтня в одному з нічних клубів Бухареста під час концерту спалахнула пожежа, в результаті якої 60 осіб загинули, а близько 40 досі перебувають у лікарнях. Стан 10 з них оцінюється як критичний і украй важкий.

На прохання румунської влади, 35 постраждалих були вивезені на лікування і обстеження у клініки Австрії, Франції, Великої Британії, Бельгії та Ізраїлю (дев'ять постраждалих вже померли в зарубіжних клініках).

За фактом пожежі в нічному клубі генеральна прокуратура Румунії порушила кримінальну справу. Були арештовані господарі клубу (їх майно вже арештоване), один з керівників Бухарестської мерії (за підробку документів під час видачі клубу ліцензії на діяльність), а також двоє працівників Інспекторату з надзвичайних ситуацій. Керівники фірми, що надали піротехнічні матеріали для концерту, знаходяться під домашнім арештом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-