Держдеп повідомив про небезпеку подорожей по всьому світу

Держдеп повідомив про небезпеку подорожей по всьому світу

Укрінформ
Державний департамент США попередив громадян про високу терористичну загрозу на підставі наявної інформації щодо можливих планів екстремістів.

Повідомлення з'явилося на офіційному сайті зовнішньополітичного відомства США в понеділок, передає Укрінформ.

"Державний департамент попереджає громадян США про можливі ризики подорожей у зв'язку зі зростанням терористичних загроз. Наявна інформація підтверджує, що ІДІЛ, Аль-Каїда, Боко Харам, та інші терористичні угруповання продовжують планувати теракти в різних регіонах", - зазначається в документі.

Ці атаки "можуть використовувати широкий спектр тактик із застосуванням звичайного та незвичайного озброєння" та бути спрямованими як проти інтересів офіційних структур, так і приватних громадян.

Американська влада вважає, що ймовірність терористичних атак триватиме, поки члени ІДІЛ прибувають із Сирії та Іраку. Крім того, існує постійна загроза від окремих осіб, які планують напади під впливом терористичних організацій.

"Екстремісти обрали своєю метою великі спортивні події, театри, відкриті ринки та авіаційний сервіс", - підкреслюється в повідомленні.

При цьому нагадується, що впродовж року відбулися подібні напади у Франції, Нігерії, Данії, Туреччини та Малі. Крім того, ІДІЛ "взяла на себе відповідальність за вибух російського авіалайнера в Єгипті".

У цьому зв'язку Державний департамент США радить громадянам бути особливо пильними в громадських місцях, на курортах, під час відвідування фестивалів та інших масштабних подій. Крім того, рекомендується постійно відстежувати повідомлення місцевих ЗМІ.

Термін попередження держдепу поширюється на три місяці – до 24 лютого 2016 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-