Трюдо просять пригальмувати з планом по прийому біженців

Трюдо просять пригальмувати з планом по прийому біженців

Укрінформ
Канада не зможе одночасно прийняти 25 тисяч сирійських біженців до кінця року та гарантувати безпеку своїх громадян.

Про це йдеться у листі прем’єр-міністра канадської провінції Саскачеван Бреда Уолла на ім’я Джастіна Трюдо, який є у розпорядженні Укрінформу.

«Я переконаний, що нинішній план із прийому 25 тисяч сирійських біженців до кінця року може серйозно зашкодити процесу безпекової перевірки переселенців. Тому я прошу Вас призупинити його, переоцінити цю мету та процес її досягнення», - пише Уолл.

На його переконання, якщо під виглядом біженців до Канади потрапить бодай кілька вороже налаштованих до країни осіб, насідки будуть «руйнівними».

«Ми не хочемо, аби лиш дати та числа визначали процес, що може вплинути на безпеку держави та громадян», - зазначив прем’єр-міністр Саскачевану.

Водночас він додав, що більшість біженців все ж не становитимуть жодної загрози.

«Я розумію, що переважна більшість біженців тікають від кровопролиття і насилля та не становлять загрози нікому. Ваше прагнення допомогти цим людям гідне поваги. І ми приєднуємося до нього», - підкреслив Уолл.

Він наголосив, що загалом підтримує намір прийняти біженців у Канаді, втім вважає півтора місяці недостатнім терміном для цього.

«Саскачеван повністю підтримуватиме відтермінування прийому біженців задля забезпечення необхідних безпекових перевірок. Ми підтримуємо подвоєння перевірок, якщо це зробить їх ретельнішими, обачнішими та проникливішими», - йдеться у листі.

На його переконання, громадяни Канади також підтримають такий крок федерального уряду.

«Я свідомий, що намір прийняти 25 тис біженців до кінця року був складовою Вашої передвиборчої програми і Ви хочете дотримати слова. Втім, упевнений, канадці зрозуміють, якщо Ви поставите це зобов’язання на паузу, щоб гарантувати їх безпеку», - підсумував Уолл.

Нагадаємо: під час передвиборчої кампанії нинішній прем’єр-міністр Джастін Трюдо критикував тогочасного лідера країни Стівена Гарпера за нібито недостатні зусилля із допомоги сирійським біженцям. Коли Консервативна партія, лідером якої був Гарпер, пообіцяла прийняти до вересня 2016 року 10 тисяч сирійців, Трюдо дав слово розселити 25 тисяч до кінця 2015-ого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-