У Білому домі розповіли, як прийматимуть біженців

У Білому домі розповіли, як прийматимуть біженців

Укрінформ
Усі біженці, які прибуватимуть на територію Сполучених Штатів Америки, підлягатимуть ретельній перевірці перед в’їздом у країну.

Про це йдеться у повідомленні на сайті Білого дому.

«Усіх біженців, у тому числі сирійців, допустять тільки після успішного завершення суворої процедури огляду, яка включатиме в себе збір всіх доступних біографічних та біометричних даних та їх аналіз у відповідності з наявною інформацією у співробітників правоохоронних та розвідувальних органів, щоб підтвердити особу та запевнити безпеку», - йдеться в повідомленні.

Білий дім також запевнив, що бажаючі в’їхати на територію США будуть мати справу з Національним антитерористичним центром, Антитерористичним центром ФБР, Департаментом внутрішньої безпеки, Держдепартаментом і Пентагоном.

Наголошується, що біженці з Сирії будуть проходити додаткові види огляду, деталі яких на даний час не повідомляють.

"Біженці, які отримали так багато уваги внаслідок атак у п'ятницю, біжать від того ж типу безглуздої бійні, яка відбулася в Парижі. Зачинити перед ними двері - відмовити їм допомоги у той час, коли ми знаємо, що можемо допомогти, - було б зрадою наших цінностей. Це було б не по-американськи", - підкреслив Білий дім.

Як повідомляв Укрінформ, Сполучені Штати Америки збираються прийняти щонайменше 10 тисяч біженців із Сирії до квітня 2016 року.

Водночас, губернатори 26 штатів висловилися проти прийому сирійських біженців у своїх штатах. За їхніми словами, вони побоюються проникнення терористів разом із потоком мігрантів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-