Греція домовилася з кредиторами

Греція домовилася з кредиторами

Укрінформ
Греція досягла домовленості з міжнародними кредиторами щодо пакету реформ, що відкриває шлях до виділення Афінам нового траншу кредиту.

Про це повідомляє «Німецька хвиля» з посиланням на міністра фінансів Греції Евклідіса Цакалотоса.

«Ми домовилися про все, що було потрібно», - сказав він журналістам в Афінах.

Як зазначається, це дозволить Греції отримати новий транш кредиту в розмірі 2 млрд євро для оздоровлення державних фінансів, що знаходяться в кризовому стані, і ще 10 млрд євро - для санації банків.

Головною спірною темою були так звані погані кредити в Греції, обсяг яких уже перевищує 100 млрд євро.

Кредитори вимагали від грецьких банків більш жорсткої позиції по відношенню до клієнтів, які не можуть обслуговувати свої іпотеки, щоб знизити високий обсяг прострочених виплат за кредитами в бухгалтерській звітності банків. Однак уряд прем'єр-міністра Греції Алексіса Ціпраса хотів не допустити примусового виселення таких клієнтів з купленої ними нерухомості.

У результаті досягнутої домовленості з кредиторами близько 25 відсотків соціально слабких громадян, які не в змозі обслуговувати свої іпотеки, будуть захищені від виселення.

Нагадаємо, угода, досягнута Афінами з кредиторами минулого літа, передбачає виділення Греції нових кредитів на суму до 86 млрд євро. 13 млрд з цієї суми було виплачено у серпні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-