Франція закриє всі радикальні мечеті

Франція закриє всі радикальні мечеті

Укрінформ
Французька влада має намір закрити радикальні мечеті, що пропагують ненависть та непримиренність.

Про це у Парижі заявив міністр внутрішніх справ Франції Бернар Казньов, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«На найближчому засіданні Кабінету міністрів обговорюватиметься питання закриття мечетей, які закликають до ненависті. До цього питання потрібно підходити з усією жорсткістю», - заявив міністр.

За його словами, із запровадженням режиму надзвичайного стану у Франції повною мірою застосовуватимуться превентивні заходи безпеки, у тому числі, постійні обшуки. Бернар Казньов нагадав, що за кілька місяців до терактів у Парижі держава суттєво посилила національні розвідувальні служби. Зокрема, бюджет збільшено на 233 млн євро, ухвалено нові закони про їхню діяльність.

Раніше повідомлялося, що французька влада має намір змінити термін дії надзвичайного стану. Зокрема, цього тижня Рада міністрів запропонує законопроект, який передбачатиме поправки до закону 1955 року щодо введення надзвичайного стану, щоб переглянути периметр безпеки і тривалість стану, який зараз обмежується 12-ма добами без відповідного голосування парламенту. Для ухвалення цього рішення уряду має одноголосну підтримку двопалатного парламенту Франції.

Фото: AFP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-