Польща вже з новим прем’єром

Польща вже з новим прем’єром

Оновлено
Укрінформ
Президент Польщі Анджей Дуда призначив Беату Шидло прем’єр-міністром і доручив їй сформувати новий уряд.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Польщі.

"Це важливий і незвичайний момент для Польщі, польського суспільства, для мене особисто... Це величезна відповідальність перед польським суспільством, яка лягає на плечі пані прем’єра і міністрів", - заявив Дуда після призначення Шидло польським прем’єром.

Шидло повідомила в п’ятницю у Сеймі, що голосування за новий уряд в Сеймі відбудеться наступного тижня після вирішення усіх організаційних питань. 

"Хочемо, щоб уряд був призначений наступного тижня і щоб було озвучено програму дій уряду. Ми працюємо над цим", - заявила вона.

За інформацією місцевих ЗМІ, наступної середи Шидло планує в Сеймі озвучити план діяльності уряду і тоді ж відбудеться голосування за вотум довіри до нового складу Ради міністрів. 

Напередодні чинний глава уряду Ева Копач під час першого засідання новообраного Сейму разом з усім складом Ради міністрів РП подала у відставку. Дуда прийняв відставку Копач і її уряду. Вона разом з міністрами виконуватиме свої обов’язки до моменту призначення нового уряду.

Копач 9 листопада представила кандидатів на посади міністрів. Зокрема, главою МЗС Польщі має стати депутат PiS Вітольд Ващиковський.

Шидло закінчила Ягеллонський університет за спеціальністю "етнографія", а також Варшавську школу економіки за фахом "менеджер культури". Тривалий час 52-річна Шидло працювала на різних посадах в музеях та центрах культури на півдні Польщі. З 1998-го по 2005 рік вона очолювала гміну (найменша адміністративно-територіальна одиниця Польщі) Бжеще у Малопольському воєводстві на півдні країни. З 2005 року вона є членом PiS. Шидло тричі обиралася до Сейму від партії Качинського. У 2010 році обрана його заступником.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-