Уряд Німеччини визнав: новоприбулих біженців навіть не рахують

Уряд Німеччини визнав: новоприбулих біженців навіть не рахують

Укрінформ
Уряд Німеччини не має у розпорядженні точних даних про число біженців у пунктах первинного прийому. 

Таку відповідь за свій запит отримали від відповідних відомств депутати партії "Зелених" у бундестагу, пише в четвер Sueddeutsche Zeitung.

«Федеральний уряд не має в розпорядженні повної інформації про число розміщених у пунктах первинного прийому біженців, а також даних про те, скільки мігрантів із таборів розміщення було розподілено між комунами», - наводить видання відповідь депутатам статс-секретаря при міністрові внутрішніх справ ФРН Оле Шредера.

«Зелені» назвали «ганебним» такий стан речей навіть при тому, що труднощі в підрахунку всім зрозумілі. «Як можна проводити розумну політику відносно біженців, коли в розпорядженні немає навіть статистичного обліку?» - обурюється депутат Ренате Кюнаст, від імені якої був спрямований запит. 

Напередодні глава мінфіну ФРН Вольфганг Шойбле порівняв потік біженців у Німеччину та ЄС в цілому з лавиною. «Лавину можна викликати, якщо який-небудь не надто уважний лижник виїжджає на схил і приводить сніг у рух», - сказав міністр, не назвавши водночас імені «лижника». Втім, багато інших політиків - як в ЄС, так і самій Німеччині - вже відкрито звинувачують канцлера Ангелу Меркель у тому, що це вона спровокувала фактично неконтрольований потік біженців.

За офіційним прогнозом, у ФРН цьогоріч прибудуть загалом 800 тисяч біженців, проте ЗМІ заявляють про півтора мільйони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-