Україна та Польща створили форум діалогу істориків

Україна та Польща створили форум діалогу істориків

Укрінформ
Керівники інститутів національної пам'яті України та Польщі створили Українсько-польський форум діалогу істориків.

Його метою є відновлення безпосереднього діалогу між істориками обох країн навколо складних питань спільного минулого, зокрема українсько-польського конфлікту 1939-1947 років, зазначив під час брифінгу голова Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Одна із наріжних проблем у взаємостосунках України і Польщі у сфері національної пам'яті, її можна назвати як певна асиметрія пам'яті. Українці не знають чи не пам'ятають багатьох речей, які є очевидними і дуже важливими для поляків. І навпаки є дуже багато моментів, які затямив, знає практично кожен українець і які залишаються невідомими для наших сусідів - поляків. Для того аби минуле, аби наші трагедії, які сталися в минулому перестали деструктивно впливати на сьогодення, перестали деформувати сьогодення, нам надзвичайно важливо деполітизувати ці питання, питання минулого", - зазначив В'ятрович.

За його словами, український і польський інститути національної пам'яті розпочали роботу для того, аби відновити діалог про складні стосунки між українцями і поляками.

"Діалог на рівні історії, діалог який би стосувався найбільш гарячих тем і найбільш гарячого періоду в нашому минулому 1939-1947 років. Власне задля цього обидва інститути ініціювали створення українсько-польського форуму істориків, до складу якого включено фахівців, експертів з проблем українського та польського минулого ХХ століття", - зауважив він.

Водночас, зустрічі двох інститутів планується проводити двічі на рік - в Україні та Польщі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-