Українці Канади привітали нового прем’єра країни із вступом на посаду

Українці Канади привітали нового прем’єра країни із вступом на посаду

Укрінформ
Конгрес українців Канади привітав нового прем’єр-міністра Канади із прийняттям присяги та вступом на посаду.

Про це йдеться у поширеному Конгресом прес-релізі.

«Конгрес українців Канади бажає прем’єр-міністру Трюдо та його новому уряду успіхів у роботі на благо Канади та сподівається на конструктивну та ефективну співпрацю у важливих для української громади питаннях», - повідомили у Конгресі.

Президент Конгресу українців Канади Павло Грод додав, що програма нового уряду дуже амбітна та багатообіцяюча для української громади.

«Уряд накреслив амбітну програму для всіх канадців й ми очікуємо на співпрацю у ключових питаннях, в тому числі щодо пріоритету питання України в зовнішній політиці Канади, ратифікації Угоди про зону вільної торгівлі між Канадою та Україною та підтримки Канадою безпеки та суверенітету України», - сказав Грод.

Водночас виконавчий директор Конгресу українців Канади Тарас Залуський наголосив, що вперше в історії Канади двома федеральними міністрами стали українсько-канадські жінки.

«Від початку першої імміграції українців до Канади 125 років тому, українсько-канадська спільнота вперше має таке впливове представництво в Федеральному Кабінеті. До уряду увійшло одразу дві авторитетні й впливові українсько-канадські жінки. Причому їм довірили високі економічні посади, відповідальні за виконання програми уряду щодо економічного розвитку», - заявив Залуський.

Як повідомляв Укрінформ, в новому уряді Канади портфель міністра міжнародної торгівлі відійшов до канадки українського походження Христі Фріланд, а міністром працевлаштування, розвитку трудових ресурсів та праці стала Марі Анн Мигайчук.

Фото: hvylya.net

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-