Держдеп відкриває доступ до 7 тисяч сторінок листування Гіларі Клінтон

Держдеп відкриває доступ до 7 тисяч сторінок листування Гіларі Клінтон

Укрінформ
Державний департамент США анонсував у п'ятницю оприлюднення близько семи тисяч сторінок листування колишньої глави відомства Гіларі Клінтон, яка зараз бере участь в президентській кампанії від Демократичної партії.

З відповідною заявою виступив під час брифінгу речник держдепу Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні, приблизно о 15-й годині Державний департамент опублікує в відкритому доступі на сайті понад 7 тис. сторінок електронних листів з поштової скриньки колишнього держсекретаря Гіларі Клінтон", - заявив Кірбі.

Він уточнив, що оприлюднені документи охоплюватимуть, головним чином період 2011-2012 років. Водночас, будуть опубліковані мейли, датовані 2009-2010 роками.

Таким чином, у відкритий доступ буде викладено 51% листів Гіларі Клінтон на її посаді держсекретаря.

Зовнішньополітичне відомство робить такі кроки на тлі скандалу, що виник навколо колишнього глави держдепу після того, як стало відомо про її намір брати участь у виборах президента в 2016 році. Звинувачення на її адресу полягали, головним чином, у використанні особистої електронної пошти для службового листування, що суперечить чинним інструкціям з безпеки. Крім того, за законом, вона мала надати відповідним службам доступ до своїх листів, що зробила не одразу.

Як повідомлялося раніше, після виникнення скандалу Клінтон передала в держдеп понад 55 тис. сторінок електронного листування, видаливши при цьому більшу половину, що не стосувалася виконання нею обов'язків держсекретаря.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-