Попри активність РФ у Сирії, США не втратили уваги до України - Пайфер

Попри активність РФ у Сирії, США не втратили уваги до України - Пайфер

Укрінформ
У Вашингтоні продовжують зосереджуватися на врегулюванні конфлікту в Україні, в тому числі, виконанні російською стороною Мінських угод.

Попри те, що під час спілкування держсекретаря США Джона Керрі з російським міністром закордонних справ Сергієм Лавровим останніми тижнями йдеться виключно про ситуацію в Сирії, у Вашингтоні продовжують зосереджуватися на врегулюванні конфлікту в Україні, в тому числі, виконанні російською стороною Мінських угод.

Про це зазначив в ексклюзивному коментарі Укрінформу екс-посол США в Україні, нині директор напряму контролю над озброєннями та ініціативи нерозповсюдження Інституту Брукінгса Стівен Пайфер.

"Так, Сирія зараз перебуває у фокусі уваги, втім це не означає, що в Вашингтоні забули про Україну", - зауважив експерт.

Він погодився, що ситуація в Сирії суттєво змінилася останнім часом через військову активність росіян у цій країні. Тепер питання полягає в тому, чи зможуть Штати і РФ знайти шляхи до взаєморозуміння.

"Це дуже й дуже складне питання. Але знову ж, я не думаю, що в США стали менше звертати уваги на ситуацію в Україні", - наголосив колишній посол.

Водночас, прогнозуючи подальший розвиток українського питання, Пайфер не виключив виникнення на карті Східної Європи ще одного так званого "замороженого конфлікту" – тепер на Донбасі.

"На жаль, коли я дивлюсь на ситуацію на сході України – в Донецькій і Луганській областях, на мою думку, найбільш вірогідним сценарієм є перехід до "замороженого конфлікту". І це може статися найближчим часом", - зауважив експерт.

Він підкреслив, що на сьогодні поки не можна говорити про повне виконання Мінських угод Росією та підтримуваними нею сепаратистами на сході України.

"Я не бачу змін, особливо фундаментальних змін", - наголосив Пайфер, обговорюючи загальні підходи Москви до розв'язання конфлікту.

У цьому зв'язку він зауважив, що рішення про припинення вогню було "тактичним кроком", однак, за його словами, Росія мусить зробити набагато більше.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-