У Берліні підтвердили участь Меркель у екстреному саміті щодо біженців

У Берліні підтвердили участь Меркель у екстреному саміті щодо біженців

Укрінформ
Канцлер ФРН Ангела Меркель візьме участь в екстреному саміті з проблеми кризи біженців, який скликав найближчої неділі голова Єврокомісії Жан-Клод  Юнкер

Про це повідомив у середу в Берліні офіційний представник німецького уряду Штеффен Зайберт, повідомляє кореспондент Укрінформу у ФРН.

"Канцлер у неділю візьме участь у неформальній зустрічі в Брюсселі", - поінформував Зайберт.

У зустрічі, окрім керівників країн ЄС, також братимуть участь представники балканських країн, які німецький уряд визнав державами безпечного походження, що означає, що вихідцям з них не надаватиметься притулок.

Висилатимуть їх, згідно з новою директивою уряду, без попередження, у тому числі й з використанням літаків бундесвера.

Глава Міноборони Урсула вон дер Ляйєн у середу підтвердила, що військово-транспортні літаки військового відомства сповна можуть бути використані для депортації прохачів притулку.

«Само собою, використання літаків Transall не виключено у тому випадку, якщо можливості цивільного транспорту вичерпано, і це не вплине на пріоритетні завдання бундесверу», - пояснила міністр. 

Після того, як у країну хлинули біженці з Близького Сходу, керівництво країни вимушене вживати заходи з впорядковування потоку й звільнення приміщень для прийняття тих, що прибувають, яких цього року може виявитися до півтора мільйона.

Зокрема, прийнято рішення про прискорення депортації осіб, яким однозначно буде відмовлено у наданні притулку, у тому числі й у зимові місяці, чого раніше не робили.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-