Платіні зізнався, що взяв у Блаттера майже €2 мільйони без письмової угоди

Платіні зізнався, що взяв у Блаттера майже €2 мільйони без письмової угоди

Укрінформ
Президент УЄФА Мішель Платіні публічно зізнався, що отримав платіж у сумі 1,8 млн євро (2 мільйони швейцарських франків) від президент ФІФА Йозефа Блаттера у 2011 році за виконану роботу не на підставі письмового договору, а на основі усної домовленості «чоловіка з чоловіком».

Про це він заявив у інтерв'ю Le Monde. 

«У будь-якому разі, я дізнався, що згідно з швейцарським законодавством, усна домовленість має таку саму юридичну силу, як і письмовий договір. Це була така домовленість чоловіка з чоловіком. Я не юрист і не агент. Він президент ФІФА. ФІФА! Я довіряв йому», - зазначив Платіні.

За його словами, у 1998 році Блаттер попросив його стати радником.

«Він запитав про гроші, і я відповів: «Мільйон». Тоді ще не було євро, і Блаттер сказав у відповідь: «Добре, мільйон швейцарських франків на рік», - сказав футбольний фунціонер.

Раніше Блаттер, також відсторонений від діяльності на 90 днів, повідомив, що у нього була «джентльменська угода» з президентом УЄФА Мішелем Платіні, згідно з якою йому і були передані 2 млн швейцарських франків в 2011 році.

Нагадаємо, главу УЄФА Мішеля Платіні відсторонили від роботи на 90 днів. Протягом трьох місяців чиновники не можуть займатися діяльністю, пов'язаною з футболом. У вересні швейцарська влада почала кримінальне розслідування відносно Йозефа Блаттера. Його підозрюють в укладенні свідомо невигідного контракту на продаж прав на телетрансляції, а також у незаконному переведенні двох мільйонів франків Мішелю Платіні. Обидва футбольні функціонери заперечують провину.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-