США нарахували близько 30 тисяч бойовиків ІД в Сирії та Іраку

США нарахували близько 30 тисяч бойовиків ІД в Сирії та Іраку

Укрінформ
Представник центрального командування США на Близькому Сході полковник Стів Уоррен заявив, що ймовірне число бойовиків "Ісламського держави" в Сирії та Іраку становить до 30 тисяч осіб.

У той же час він не став коментувати дані, які призвели журналісти, що за весь час операції США і їх союзників проти ІД було знищено близько 20 тисяч бойовиків, пише "РИА-Новости".

"Все, що я можу вам сказати, це те, що ми знищили бойовиків так швидко, як вони (лідери ІД - ред.) змогли їх завербувати", - сказав Уоррен.

Терористичне угрупування "Ісламська держава" є на сьогоднішній день однією з головних загроз світовій безпеці. За три роки терористам вдалося захопити значні території Іраку і Сирії. Крім того, вони намагаються поширити свій вплив у країнах Північної Африки, зокрема в Лівії.

За різними оцінками, контрольована ІД територія сягає до 90 тисяч квадратних кілометрів. Терористи оголосили про створення так званого "халіфату" з власними законами та органами влади. Дані джерел про чисельність екстремістської організації теж варіюються - від 50 до 200 тисяч бойовиків.

У свою чергу, бойовики ІГ закликали до священної війни проти "російських і американських хрестоносців".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-