Російська авіація пошкодила пам’ятку ЮНЕСКО в Сирії

Російська авіація пошкодила пам’ятку ЮНЕСКО в Сирії

Укрінформ
Під час російських авіаударів було пошкоджено стародавнє селище Серджілла у провінції Ідліб, внесене до всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Про це повідомляє "Радіо Свобода" з посиланням на представників "Сирійської національної коаліції".

""Сирійська національна коаліція" закликає ЮНЕСКО засудити повітряні удари Росії і захистити археологічну спадщину у Сирії. 40 сіл, згрупованих у восьми археологічних парках, розташованих на північному заході Сирії, це пам’ятки періоду античності та візантійського періоду. Вони дають уявлення про сільське життя того часу. Поселення мають назву "мертві міста". Вони включають в себе житлові будівлі, язичницькі храми, церкви, водозбірні цистерни та лазні. З 2011 року вони входять до списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо: у понеділок, 6 жовтня, у Міноборони Росії спростовували повідомлення про здійснення російськими літаками ударів по сирійському місту Пальміра.

Бойовики угруповання «Ісламська держава» захопили Пальміру 20 травня цього року. У місті розташовані найдавніші пам’ятники, внесені до списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. На початку жовтня ісламісти підірвали античну Тріумфальну арку в Пальмірі. Раніше були знищені два храми та поховальні вежі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-