Українська розвідка з'ясувала, скільки техніки РФ на авіабазі в Сирії

Українська розвідка з'ясувала, скільки техніки РФ на авіабазі в Сирії

Укрінформ
Російські військові розмістили на аеродромі Латакія/Хмеймім у Сирії, окрім іншого, 26 літаків, 23 вертольоти, 4 танки, 16 бойових броньованих машин і 260 одиниць автомобільної техніки.

Про це повідомляє на своєму сайті Головне управління розвідки (ГУР) Міністерства оборони України.

"За уточненими даними, станом на 4 жовтня ц.р. на аеродромі Латакія/Хмеймім було зосереджено: шість літаків Су-34, 10 Су-24, 10 Су-25, два Іл-76, по одному літаку Іл-20, Ан-124, Ан-26/30, Як-40, Ту-134, 14 вертольотів Мі-24, дев'ять Мі-8 (без лопастей), чотири танки, 16 ББМ, 260 одиниць автомобільної техніки (у т.ч. будівельна, тягачі), 12 наметів", - ідеться у повідомленні.

Зазначається, що на території аеродрому облаштовується інфраструктура: споруджується наметове містечко модульного типу та відкриті майданчики для стоянки техніки, розширено групову стоянку для авіатехніки, підготовлені укриття для військової техніки.

Згідно з ГУР МОУ, 5 жовтня літаками Су-34, Су-24М та Су-25 Повітряно-космічних сил РФ здійснено 15 літако-вильотів і завдано удари по 10 об'єктах опозиційних до уряду Сирії збройних угруповань (не пов'язаних із терористичним угрупованням “Ісламська держава”) у провінціях Алеппо, Дамаск, Ідліб та Хомс. При цьому використовувались некеровані осколково-фугасні (ОФАБ-250 і ОФАБ-500) та застарілі, ще радянського виробництва кориговані авіаційні бомби (КАБ-250 і КАБ-500).

"Водночас, у рамках інформаційного супроводження військово-повітряної операції в Сирії представники МО РФ намагаються запевнити світову спільноту у вибірковості і точності ударів авіації, які досягаються за рахунок використання глобальної навігаційної системи “ГЛОНАСС”, - йдеться у повідомленні.

Командуванням ЗС РФ продовжуються заходи з нарощування контингенту і забезпечення тривалої військової присутності на території Сирії. Так, протягом доби літаки Ан-124 та Іл-76 виконали п'ять рейсів до аеродрому Латакія/Хмеймім.

Фото: umma.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-