Таліби захопили центр столиці афганської провінції

Укрінформ
Влада Афганістану заявила про масштабну атаку бойовиків Талібану на північному сході країни, де вони намагаються взяти штурмом столицю провінції Кундуз.

Агенція Reuters вказує, що це вже друга спроба штурму міста за рік, проте силовики пройшли підготовку НАТО, тому відбивають напади практично без залучення іноземних військових.

"Бойовики Талібану прорвалися до центру міста Кундуз та захопили будівлю місцевого губернатора. Вони підняли на центральній площі міста білий прапор Талібану і звільнили з місцевої тюрми сотні талібів", - йдеться у повідомленні.

Раніше місцеві збройні сили та поліція стримували напад, який, за даними правоохоронці, йшов з трьох боків

"Наразі важкі бої тривають у Ханабаді, Чардарі та Імам Сахибі - ключових входах у місто. У нас вистачає сил, ми чекаємо на підмогу", - заявляв Саїд Сарвар Хусаїні, представник місцевої поліції.

Російська служба Бі-бі-сі вказує, що в боях загинуло двоє місцевих, 34 - постраждали. Точна кількість жертв не називається.

Захоплення бойовиками міста може стати переломним моментам у боротьбі урядових військ та Талібану, який армія Афганістану витіснила з більшості колись підконтрольних територій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-