Російський посол у Франції видав план Путіна щодо Сирії

Російський посол у Франції видав план Путіна щодо Сирії

Укрінформ
Російський посол у Франції Олександр Орлов розповів про план президента РФ Володимира Путіна щодо Сирії, який він збирається запропонувати у Нью-Йорку під час засідання Генеральної Асамблеї ООН.

Російський посол у Франції Олександр Орлов розповів про план президента РФ Володимира Путіна щодо Сирії, який він збирається запропонувати у Нью-Йорку під час засідання Генеральної асамблеї ООН.

Про це він розповів в інтерв’ю на французькому радіо.

«Путін запропонує у понеділок у рамках Генеральної Асамблеї ООН план з урегулювання сирійської кризи. Його пропозиція передбачатиме створення широкої міжнародної коаліції за участю країн регіону Сирії, Ірану, Іраку, Туреччини, Росії та Заходу проти «Ісламської держави», - сказав дипломат.

Він також конкретизував, у який спосіб Путін планує врегулювати «сирійську кризу». «Розпочати і виграти війну в Сирії, звільнити її від «Ісламської держави», розпочати політичний процес, зокрема, провести демократичні вибори у 2016 році під міжнародним контролем», - зазначив посол.

Орлов зауважив, що лише однією повітряною операцією ІД не перемогти, потрібна наземна операція, яку мають здійснити «сирійська, курдська та іракська армії». Він наголосив, що Росія й надалі підтримуватиме Башара Асада, і потрібно, щоб його війська брали участь у міжнародній коаліції.

Читайте також: Росія, Іран і Сирія створили координаційний центр в Іраку - ЗМІ

Нагадаємо, що у понеділок, 28 вересня, на полях 70-ої сесії Генеральної Асамблеї ООН у Нью-Йорку має відбутися зустріч Путіна з Обамою. Лідери двох держав не зустрічалися майже рік. У Білому домі повідомили, що президент США Барак Обама погодився зустрітися з російським лідером Володимиром Путіним після «неодноразових запитів» російської сторони. Заяви сторін про тему зустрічі різняться. Прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков заявив, що ключовим питанням буде ситуація в Сирії і, «якщо залишиться час», - в Україні. У Білому домі навпаки заявили, що Обама планує обговорити з Путіним в першу чергу ситуацію в Україні і виконання Мінських угод.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-