Криза біженців відродила забуту ворожнечу між балканськими країнами - Newsweek

Укрінформ
Міграційна криза відродила вже забуту ворожнечу між сусідніми країнами на Балканах.

Про це у п'ятницю пише Newsweek.

«Прем'єр-міністр Словенії Міро Церар заявив, що криза через потік біженців загострює і без того непрості відносини між країнами на Балканському півострові», - йдеться у публікації.

За його словами, ситуація в регіоні "ще не настільки стабільна, щоб можна було вирішувати такі складні проблеми".

Раніше повідомлялося, що Хорватія вирішила закрити кордон із Сербією, що викликало обурення сербської влади.

У відповідь на це прем'єр-міністр Сербії Александр Вучич оголосив про бойкот товарів з Хорватії, доки Загреб не відкриє знов кордони для сербів.

Читайте також: Із сербським паспортом у Хорватію тепер зась

Далі голова хорватського уряду Зоран Міланович назвав санкції Белграда "смішними", додавши, що вони більше нашкодять сербській стороні. Міністерство закордонних справ Сербії почало згадувати часи Другої світової війни, порівнюючи тодішнє рішення Хорватії відмовити у в'їзді сербським громадянам та транспорту з тим, що відбувається зараз.

У відповідь на це прем'єр-міністр Хорватії почав звинувачувати Сербію у відправленні біженців саме в Хорватію, а не в Угорщину, ніби Будапешт загрожує чимсь Белграду. "Австро-Угорського ультиматуму 1914 року ж немає", - сказав Міланович, посилаючись на передумови початку Першої світової війни.

Вучич відповів на це, що продовжить санкції проти Хорватії, забороняючи імпортувати товари, але не буде слідувати "божевіллю Загреба". Він уточнив, що хорвати зможуть, як і раніше, перетинати кордон Сербії.

Нагадаємо, за інформацією Reuters, за останній тиждень кордон з Хорватією з Сербії перетнули 40 тис. біженців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-