Потужний землетрус у Чилі: є загиблі

Потужний землетрус у Чилі: є загиблі

Фото
Укрінформ
У Чилі стався потужний землетрус, відлуння якого прокотилися по усій Південній Америці, який забрав життя принаймні п'яти осіб.

У Чилі стався потужний землетрус, відлуння якого прокотилися по усій Південній Америці, який забрав життя принаймні п'яти осіб, одна людина пропала без вісті, сотні тисяч жителів країни були вимушені покинути свої будинки.

Про це повідомляє АР

"Ми знову повинні протистояти потужним ударам природи", - сказав президент Мішель Бачелет у зверненні до нації у середу вечером.

Як зазначається, епіцентр землетрусу, магнітуду якого сейсмологи оцінили в 8,3, знаходивсяч поблизу міста Ільяпель. Сильні підземні поштовхи відчувалися, у тому числі, у столиці Чилі Сантьяго. За першим землетрусом послідувала серія повторних поштовхів. Один афтершок був магнітудою 7 балів, і чотири - близько 6.

Після землетрусу була оголошена загроза виникнення цунамі на тихоокеанському узбережжі.

Читайте також: Руйнівна повінь охопила всю Японію. Фото, відео

Влада заявила вранці у четвер, що п'ять осіб було убито і одна людина вважається зниклою без вісті.

Президент Бачелет закликав людей, евакуйованих з прибережних районів, залишатися на височині, поки влада повною мірою не буде оцінена ситуація. Чиновники заявили, що у більшості районів країни у четвер школи будуть закриті.

У лютому 2010 року в результаті землетрусу магнітудою 8,8 і викликаного їм цунамі в Чилі загинуло більш як 600 осіб, було пошкоджено близько 1,5 мільйона будинків.

Фото: АР

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-