Суд Канади дозволив жінкам одягати нікаб під час офіційних церемоній

Суд Канади дозволив жінкам одягати нікаб під час офіційних церемоній

Укрінформ
Апеляційний суд Канади відхилив позовну заяву уряду та дозволив жінкам одягати нікаб під час публічної церемонії прийому громадянства.

Як передає власний кореспондент Укрінформу в Оттаві, таке рішення було ухвалено сьогодні Федеральним апеляційним судом Канади.

"Запроваджена у 2011 році урядова постанова (яка забороняє використання одягу, що закриває обличчя, під час церемонії прийому у громадянство – ред.), порушує закон про громадянство, що зобов’язує офіційних осіб при прийомі клятви у людей, які вступають в канадське громадянство, забезпечувати максимально можливий рівень релігійної свободи", - сказав суддя Кейт Боусвелл.

Він пояснив, що закон не може вимагати від того, хто хоче отримати громадянство Канади, "відмови або порушення основних принципів його релігії".

Судовий позов розпочала мусульманка Зунера Ішак, яка переїхала до свого чоловіка в Онтаріо з Пакистану у 2008 році. Два роки тому Ішак погодилася зняти нікаб в присутності службовця перед складанням іспиту на громадянство. Втім, вона відмовилася розкрити обличчя під час публічної церемонії прийняття присяги.

Цей випадок спровокував запеклі дискусії у канадському парламенті. Тоді лідер консервативної партії Стівен Харпер наголосив, що запроваджена його урядом заборона на закриття обличчя під час публічних церемоній прийому у громадянство відображає погляди переважної більшості канадійців, включно з поміркованими мусульманами. З його позицією не погодилися опозиційні партії.

Нагадаємо: у Франції вже кілька років діє закон, що забороняє носіння в публічних місцях одягу, який закриває обличчя. У Голландії носіння нікабів під забороною у середніх та вищих учбових закладах, а у Швейцарії не дозволено будувати мінарети.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-