Російського солдата, що розстріляв вірменську сім'ю, судять за дезертирство

Російського солдата, що розстріляв вірменську сім'ю, судять за дезертирство

Укрінформ
У вірменському місті Гюмрі розпочалося перше судове засідання у справі про вбивство сім'ї Аветісян, порушеній проти російського військовослужбовця Валерія Пермякова.

Про це повідомляє Арменпресс.

«Засідання проходить у суді 5-го гарнізону південно-кавказького військового округу РФ, за трьома статтями КК РФ: «Дезертирство», «Викрадення зброї» й «Незаконне носіння зброї», - зазначається у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, 12 січня військовослужбовець російської військової бази Валерій Пермяков розстріляв з автомата сім'ю з семи осіб, серед них двох маленьких дітей, молодшому з яких було всього півроку.

У скоєному Пермяков зізнався після затримання російськими прикордонниками при спробі перетину турецького кордону. На місці злочину солдат залишив формене обмундирування з іменною біркою, автомат і боєприпаси.

Населення Гюмрі та Єревану вийшло на акції протесту з вимогою видати російського солдата.

26 червня за підсумками зустрічі президента Вірменії Сержа Саргсяна з міністром транспорту РФ, співголовою вірмено-російської міжурядової комісії Максимом Соколовим було заявлено, що розслідуванням і судовим слідством у справі про вбивство у Гюмрі займуться вірменські органи й інстанції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-