США не визнають результати виборів у Бурунді

США не визнають результати виборів у Бурунді

Укрінформ
США не визнають результати виборів у Бурунді, як легітимні, оскільки передвиборчий процес не відповідав принципам вільного волевиявлення.

Про заявив речник Державного департаменту США Джон Кірбі, повіомляє кореспондент Укрінформу.

«Легітимність виборчого процесу в Бурунді протягом останніх декількох місяців була заплямована переслідуваннями опозиції та членів громадянського суспільства урядом, закриттям ЗМІ та політичного простору і залякування виборців», - сказав Кірбі, наголосивши, що такі вибори «не заслуговують довіри».

Як повідомлялося, 13 травня в Бурунді була зроблена спроба державного перевороту, поки президент перебував на регіональному саміті в Танзанії. Вже 15 травня урядові війська заарештували ватажка путчистів і ще трьох організаторів.

Заворушення в Бурунді в травні були викликані рішенням чинного президента П'єра Нкурунзіза балотуватися на третій п'ятирічний термін на виборах 26 червня. Конституція дозволяє обиратися тільки два рази, проте Нкурунзіза стверджує, що перший термін не можна враховувати, оскільки тоді він був обраний парламентом, а не загальним голосуванням. Це підтвердив і конституційний суд країни.

Нагадаємо: МЗС рекомендувало громадянам України відмовитися від поїздок до Бурунді через різке загострення внутрішньополітичної ситуації в країні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-