У Європарламенті пояснили, що замість України до Гааги не підуть

У Європарламенті пояснили, що замість України до Гааги не підуть

Укрінформ
Європарламент не звертався до Міжнародного кримінального суду, а натомість закликав міжнародне співтовариство, включаючи Гаазький трибунал, розслідувати злочини, вчинені під час нелегальної анексії Криму Росією та у конфлікті на сході України.

Про це власному кореспонденту Укрінформу у Брюсселі заявили у прес-службі законодавчого органу ЄС, коментуючи слова міністра юстиції України Павла Петренка про нібито звернення з боку ЄП до Гаазького трибуналу у питанні злочинів Росії в Україні.

«Звичайно, це не відповідає дійсності. Європейський парламент не має таких повноважень. Звертатися до Міжнародного кримінального суду можуть лише Рада Безпеки ООН, держава, або прокурор може незалежно розпочати розслідування», - пояснили у Європарламенті.

Як повідомлялося, 11 червня міністр юстиції України Петренко заявив в інтерв’ю «5 каналу», що «після нашого звернення Європейський парламент звернувся до Міжнародного кримінального суду про те, щоб Гаазький трибунал почав розслідувати ті злочини, які спричинені російською владою на території України».

Міністр додав, що ця «важлива інформація пройшла поза увагою журналістів».

Як також повідомляв Укрінформ, минулого тижня Європарламент ухвалив резолюцію про стратегічну військову ситуацію у Чорноморському басейні після нелегальної анексії Криму Росією. У документі, який не має законодавчої сили, ЄП закликав «міжнародне співтовариство, включаючи Гаазький трибунал, розпочати розслідування злочинів, вчинених під час нелегальної анексії Криму та у конфлікті на сході України».  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-