Берлін і Париж розкритикували план ЄС щодо біженців

Берлін і Париж розкритикували план ЄС щодо біженців

Укрінформ
Німеччина і Франція розкритикували запропонований на минулого тижня Брюсселем план квотувати розподілу біженців між країнами Євросоюзу.

Їхня позиція викладена в спільній заяві міністрів внутрішніх справ Німеччини Томас де Мезьєр і Франції Бернара Казнёва, оприлюдненому в Берліні і Парижі 1 червня, передає кореспондент Укрінформу в ФРН.

«План повинен більш ретельно враховувати зусилля, вже вжиті країнами-учасниками в плані міжнародного захисту та інших форм допомоги", - йдеться в заяві.

Глави МВС ФРН і Французькому Республіки нагадують, що на 5 країн Євросоюзу - Францію, Німеччину, Швецію, Італію та Угорщину - згідно з планом покладено основне навантаження з прийому 75% всіх шукачів притулку.

"Такий механізм повинен бути тимчасовим і як міра виняткового характеру, а також бути частиною глобального підходу до проблеми міграції", - підкреслюється в документі.

Дві країни, на які припадатиме основне навантаження з прийому біженців, закликали до створення спеціальних центрів з прийому в місцях, де біженці надходять до Європи, з метою оперативної обробки їх документів або депортації, якщо на те будуть вагомі причини. Вони звернули увагу на проблему "вторинної міграції" - переміщення біженців із країни, до якої вони "приписані", в інші держави ЄС, що заважає досягненню бажаного балансу.

Міністри також заявили про необхідність посилити діяльність Європейського агентства прикордонної охорони (Frontex) та активізувати співпрацю між країнами - членами цієї структури.

Як уже повідомлялося, на минулому тижні Єврокомісія запропонувала перемістити впродовж двох років 40 тисяч мігрантів, які перебувають нині на території Італії та Греції, в 23 країни Євросоюзу відповідно до системи квот, розроблених на основі ряду факторів. На додаток Брюссель наполягає на ухваленні країнами ЄС додатково 20 тис біженців із зон конфліктів.

Міжнародна організація міграції днями поінформувала, що з початку 2015 року до південних берегів ЄС через Середземне море перебралися 77 тис. 224 шукача притулку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-