Хакери зламали соцмережі Центрального командування США

Хакери зламали соцмережі Центрального командування США

Укрінформ
Центральне командування Сполучених Штатів (CENTCOM) підтвердило, що невідомі хакери зламали його акаунти на сайтах Twitter та YouTube.

Доступ до цих сторінок CENTCOM досі не відновлений, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми можемо підтвердити, що акаунти CENTCOM у мережах Twitter і YouTube були зламані сьогодні вранці. Ми вживаємо відповідних заходів для розв'язання проблеми", - цитує Reuters заяву Центрального командування.

Після злому, як зазначає агентство, на сторінці CENTCOM у Twitter з'явилося повідомленні із зображенням фігури в чорно-білій хустці зі словами "CyberCaliphate", а також "Я люблю тебе, ІДІЛ (Ісламська Держава - ред.)".

На сторінці Центрального командування в YouTube у добірці відео з повітряними ударами ВПС США по цілям ІДІЛ в Сирії та Іраку з'явилися два ролики з про-ісламістськими заголовками.

Речник Білого дому Джош Ернест, коментуючи інцидент під час брифінгу в понеділок, визнав, що акаунти CENTCOM постраждали від атаки хакерів та наголосив, що в цій ситуації не йдеться про викрадення даних.

"Існує велика різниця між масштабним зломом та хакерською атакою на Twitter", - зауважив Ернест.

Нагадаємо: Центральне командування США (United States Central Command, CENTCOM) вважається вищим об'єднання видів Збройних сил Сполучених Штатів у складі міноборони. Командування наділено функціями підготовки та ведення військових операцій на Близькому Сході та в Центральній Азії. Бойові операції з протидії екстремістській організації "Ісламська Держава Іраку та Леванту" (ІДІЛ) входить у компетенцію CENTCOM.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-